Maids-of-all-work

Romy Roumans

Hallo allemaal, mijn naam is Romy en ik ben net zoals Gino opgegroeid in het mooie Limburg, vlakbij de Belgische én ook de Duitse grens. Ik was dan ook als klein meisje vaak te vinden in Duitsland en ook in België. Mede hierdoor is mijn passie voor de Duitse en Franse taal en cultuur begonnen. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om Duitse taal en cultuur te gaan studeren in Nijmegen als bachelor. Hier maakte ik al snel kennis met de leer van de fonetiek en fonologie, taalverwerving en sociolinguïstiek en NT2 (Nederlands als tweede taal) en werd ik verliefd op taalwetenschap. Ik volgde daarom zoveel mogelijk taalwetenschappelijke vakken binnen mijn bachelor en deed zelfs enkele taalwetenschappelijke onderzoeksstages naar Limburgse dialecten. Mede hierom volg ik nu de Research Master Language & Communication en onderzoek ik momenteel de fonologische accommodatie van Ripuarische dialecten. Wanneer ik mij niet bezighoud met mijn opleiding of mijn onderzoek ben ik vaak te vinden in de sportschool waar ik vaak aan krachttrainingen, HIT en bootcamp trainingen doe.


Myrte van Hilten

Hoi! Ik ben Myrte, geboren en getogen in Gelderland, in een dorp niet ver van Nijmegen. Op mijn 17e kwam ik hier heen om Engelse Taal en Cultuur te studeren. Tijdens deze studie en een exchange semester in Canterbury (UK), kwam ik erachter dat Taalwetenschappen bestaat en heel interessant is. Ik gooide Shakespeare en Jane Austen aan de kant en begon aan een scriptie over informatie structuur in het Engels als vreemde taal. Tijdens dit proces merkte ik dat ik niet alleen taalwetenschap, maar ook onderzoek doen erg leuk vond. Daarom ben ik vorig jaar begonnen aan de Research Master Language and Communication hier in Nijmegen. Binnen deze Master specialiseer ik me in tweede taalverwerving, en met name het Engels als tweede taal. Naast al het studeren, stage lopen en werken houd ik me in mijn vrije tijd ook nog graag bezig met sporten, koken, en fotografie. Verder help ik het organisatieteam van StuTS mee met van alles en nog wat: van de round table tot de brunch. Het wordt gezellig!


Elisabeth Süß

Hey, mijn naam is Elisabeth, en ik kom uit de mooie Ahrvallei in de buurt van Bonn, in Duitsland. Toen ik 15 was, ontdekte ik online dat er een studie genaamd ‘taalwetenschappen’ bestaat en sindsdien heb ik er vaak aan gedacht om dat te gaan studeren. Zo verliep het uiteindelijk ook: ik ben naar Düsseldorf verhuisd om daar taalwetenschappen te studeren met een specialisatie in psycholinguïstiek. Omdat ik dankzij mijn Zweedse moeder tweetalig ben opgegroeid, is mijn interesse voor tweetaligheid min of meer ‘aangeboren’. Tijdens een studiesemester in Californië is mijn interesse hiervoor alleen maar groter geworden, vooral toen ik een cursus over tweede taalverwerving deed. Ongeveer een jaar geleden ben ik met mijn Research Master in ‘Language and Communication’ begonnen, hier in Nijmegen, en ik specialiseer me in fonetiek en fonologie in tweede taalverwerving. Mijn vrije tijd breng ik graag met vrienden of in het sportcentrum op de campus (tip: ga er eens kijken!) door. Net zoals Romy, Myrte en Jiska help ik bij de organisatie van de evenementen in de avond en de brunch.


Jiska Koemans

Hoi allemaal! Mijn naam is Jiska Koemans, opgegroeid in Duiven, niet ver van Nijmegen. Per toeval heb ik op een open dag ontdekt dat ze in Nijmegen de universitaire studie Taalwetenschap aanbieden, dus ik meldde me aan voor de voorlichting. Na 5 minuten voorlichting wist ik dat ik de juiste studie gevonden had en zo begon ik in 2013 met mijn bachelor Taalwetenschap. Ik vond (en vind) het een geweldige studie en kon hier mijn passie voor talen in kwijt. Toen ik aan mijn scriptie begon ontdekte ik hoe leuk ik het vind om onderzoek te doen. Ik deed toen onderzoek naar cross-linguistische emotieperceptie in achtergrondgeluid en mocht mijn resultaten presenteren op een workshop in San Francisco. Deze workshop was verbonden aan de conferentie Interspeech, die ik ook mocht bezoeken, en zo heeft deze fantastische ervaring me al een beetje laten kennismaken met het leven van een onderzoeker. Ook ik volg de research master Language and Communication, met de focus op psycholinguïstiek en spraakherkenning. Verder ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, hou ik van een avondje op de bank met Netflix of een boek, of ben ik met vrienden te vinden in de stad. Vandaar ook dat ik voornamelijk help met de StuTS kroegentocht ;), maar waar nodig natuurlijk ook met andere activiteiten. Ik heb er zin in!