Maids-of-all-work

Romy Roumans

Hallo eederein, Miene naam is Romy Roumans en ich bin net zwawie Gino opegreujd in ’t sjwanne Limburg, vlakbie de Belgsje en auch Duitsje grens. Ich waor dan auch es klein maedsje deks te vinge op ’t Pruusjes en auch in Belgj. Mede hiedoor is miene passie veur de Duitsje en Franse taal en cultuur ontsjtaon. Oeteindelik höb ich de keus gemaak um Duitsje taal en cultuur te gaon sjtudere in Nijmegen es Bachelor. Hie maakde ich al sjnel kinnis mit de leer van de fonetiek en fonologie, taalverwerving, sociolinguïstiek en NT2 (Nederlands es twedde taal) en woord ich verlief op taalwetensjap. Ich volgde daorum zwa veul meugelik taalwetensjappelike vakke binne miene Bachelor en deeg ich zelfs ein paar taalwetensjappelike ongerzeuksstages nao Limburgse dialekte. Mede hie um volg ich noe de Research Master Language and Communication en ongerzeuk ich momenteel de fonologische accommodatie van Ripuarische dialekte. Wienje ich mich neet bezighoud mit mien opleiding of mien ongerzeuk bin ich deks te vinge in de sjportsjwal wa ich deks krachttrainingen, HIT en bootcamptrainingen doon.


Myrte van Hilten

Hoi! Ik ben Myrte, geboren en getogen in Gelderland, in een dorp niet ver van Nijmegen. Op mijn 17e kwam ik hier heen om Engelse Taal en Cultuur te studeren. Tijdens deze studie en een exchange semester in Canterbury (UK), kwam ik erachter dat Taalwetenschappen bestaat en heel interessant is. Ik gooide Shakespeare en Jane Austen aan de kant en begon aan een scriptie over informatie structuur in het Engels als vreemde taal. Tijdens dit proces merkte ik dat ik niet alleen taalwetenschap, maar ook onderzoek doen erg leuk vond. Daarom ben ik vorig jaar begonnen aan de Research Master Language and Communication hier in Nijmegen. Binnen deze Master specialiseer ik me in tweede taalverwerving, en met name het Engels als tweede taal. Naast al het studeren, stage lopen en werken houd ik me in mijn vrije tijd ook nog graag bezig met sporten, koken, en fotografie. Verder help ik het organisatieteam van StuTS mee met van alles en nog wat: van de round table tot de brunch. Het wordt gezellig!


Elisabeth Süß

Hey, mijn naam is Elisabeth, en ik kom uit de mooie Ahrvallei in de buurt van Bonn, in Duitsland. Toen ik 15 was, ontdekte ik online dat er een studie genaamd ‘taalwetenschappen’ bestaat en sindsdien heb ik er vaak aan gedacht om dat te gaan studeren. Zo verliep het uiteindelijk ook: ik ben naar Düsseldorf verhuisd om daar taalwetenschappen te studeren met een specialisatie in psycholinguïstiek. Omdat ik dankzij mijn Zweedse moeder tweetalig ben opgegroeid, is mijn interesse voor tweetaligheid min of meer ‘aangeboren’. Tijdens een studiesemester in Californië is mijn interesse hiervoor alleen maar groter geworden, vooral toen ik een cursus over tweede taalverwerving deed. Ongeveer een jaar geleden ben ik met mijn Research Master in ‘Language and Communication’ begonnen, hier in Nijmegen, en ik specialiseer me in fonetiek en fonologie in tweede taalverwerving. Mijn vrije tijd breng ik graag met vrienden of in het sportcentrum op de campus (tip: ga er eens kijken!) door. Net zoals Romy, Myrte en Jiska help ik bij de organisatie van de evenementen in de avond en de brunch.


Jiska Koemans

Hoi allemaal! Mijn naam is Jiska Koemans, opgegroeid in Duiven, niet ver van Nijmegen. Per toeval heb ik op een open dag ontdekt dat ze in Nijmegen de universitaire studie Taalwetenschap aanbieden, dus ik meldde me aan voor de voorlichting. Na 5 minuten voorlichting wist ik dat ik de juiste studie gevonden had en zo begon ik in 2013 met mijn bachelor Taalwetenschap. Ik vond (en vind) het een geweldige studie en kon hier mijn passie voor talen in kwijt. Toen ik aan mijn scriptie begon ontdekte ik hoe leuk ik het vind om onderzoek te doen. Ik deed toen onderzoek naar cross-linguistische emotieperceptie in achtergrondgeluid en mocht mijn resultaten presenteren op een workshop in San Francisco. Deze workshop was verbonden aan de conferentie Interspeech, die ik ook mocht bezoeken, en zo heeft deze fantastische ervaring me al een beetje laten kennismaken met het leven van een onderzoeker. Ook ik volg de research master Language and Communication, met de focus op psycholinguïstiek en spraakherkenning. Verder ben ik regelmatig in de sportschool te vinden, hou ik van een avondje op de bank met Netflix of een boek, of ben ik met vrienden te vinden in de stad. Vandaar ook dat ik voornamelijk help met de StuTS kroegentocht ;), maar waar nodig natuurlijk ook met andere activiteiten. Ik heb er zin in!