Over de StuTS

De Studentische Tagung Sprachwissenschaft (StuTS, in het Nederlands Studentenconferentie Taalkunde) is voornamelijk een Duitstalige conferentie en dient als platform voor het uitwisselen van wetenschappelijke kennis onder studenten taalkunde (en gerelateerde vakgebieden). De conferentie wordt meestal in het Duits of Engels gehouden. Gedurende drie dagen krijgen deelnemers de kans om studenten uit hetzelfde vakgebieden van over de hele wereld te ontmoeten.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij de kans om een eigen presentatie te houden en de presentaties van anderen bij te wonen. Ook kunnen zij interessante en nuttige gesprekken met elkaar houden. Op deze manier krijgen studenten de kans hun eigen onderzoek of paper te presenteren in een relaxte en positieve omgeving. Enkele docenten van de gastuniversiteit en aanverwante instituten zullen keynotes geven en zo een kijkje geven in hun eigen onderzoek. Als laatste is er ook een sociaal element in de conferentie: studenten krijgen de kans om de stad te verkennen, nieuwe vrienden te leren kennen en oude vrienden weer terug te zien.

Traditiegetrouw ontvangt de StuTS ook de BuFaTa Linguistics (Bundesfachschaftentagung Sprachwissenschaft), waarbij alle deelnemers ook aanwezig kunnen zijn.