Julia Egger – Secretaris van Duitstalige Zaken en Hoofd Communicatie op Social Media

Na geboren en opgegroeid te zijn in Wenen, heb ik besloten om mijn knusse Oostenrijkse thuis te verlaten om een Master Taalkunde in Nederland te gaan doen, waar ik niet alleen een fijne onderzoeksomgeving en een wereld aan meertaligheid vond, maar ook Annika, die me uitnodigde voor mijn allereerste conferentie: de StuTS in Leipzig. Daar ontdekte ik mijn fascinatie voor en plezier in conferenties, vooral als ze niet al te groot en angstaanjagend zijn, maar georganiseerd zijn door mensen zoals ik. Daarom ben ik blij dat ik deze ervaring naar Nijmegen kan halen en ook een vleugje meertaligheid eraan toe te voegen.

Zelf ben ik erg geïnteresseerd in meertaligheid en alles dat daarmee te maken heeft, of het nu psycholinguïstiek of sociolinguïstiek is. Hierdoor waardeer ik het ook zeer om nieuwe talen te leren. Wanneer ik eens niet aan het studeren of werken ben, reis ik graag rond de wereld, ben ik graag met vrienden, neem ik graag foto’s en slaap ik zo veel als ik kan tussendoor. Dat betekent niet dat ik nee zou zeggen tegen een leuk feestje!
Als je vragen hebt over de StuTS, of wat dan ook, neem dan gerust contact met mij op in het Duits, Engels, Spaans of Nederlands.